Tyylitietoiselle ihmisille tyylikäs auto edullisella lainalla

Tyylitietoiselle ihmiselle pelkästään vaatteiden ja asusteiden valinta ei ole tärkeää, vaan tyylikkyys on elementti, joka heijastuu monilla muillakin elämän osa-alueilla. Tyylikkyys on monelle muutakin kuin muodin virrassa pysymistä, sillä se voi pikemminkin olla elämäntapa, joten tämän vuoksi on tärkeää, että oma persoonallinen maku heijastuu myös muussa omaisuudessa, kuten autossa.

Tyylikkäitä autoja löytyy moneen eri käyttötarkoitukseen, mutta luonnollisesti auton ostamiseen tarvitaan myös rahallista investointia. Vaikka laina ja edullisuus eivät aina kuulosta esiintyvän samassa asiayhteydessä, pienellä valmistautumisella entistä edullisempi laina on kuitenkin mahdollista löytää. Tässä artikkelissa kerromme, miten se onnistuu.

Mistä edullista autolainaa tyylitietoiselle?

Jokainen autolainaa harkitseva haluaa luonnollisesti löytää itselleen sen kaikkein edullisimman autolainan. Autorahoituksen ottaminen suoraan autokaupassa auton oston yhteydessä on yleinen menetelmä, mutta monet lankeavat kalliin osamaksusopimuksen kynsiin, sillä usein edulliselta vaikuttavaan sopimukseen on piilotettu useita pieniä, juoksevia kuluja, jotka kasvattavat osamaksusopimuksen lopullista summaa.

Nämä osamaksusopimukset tulisi tietysti kiertää mahdollisimman kaukaa. Toki edullisia ja joustavia osamaksusopimuksia on olemassa, mutta tällaisen sopimuksen löytäminen voi viedä aikaa ja lisäksi eri autoliikkeiden tarjoamien osamaksusopimusten vertaaminen toisiinsa on suhteellisen työlästä. Toinen pätevä vaihtoehto osamaksusopimuksen rinnalle on puolestaan vakuudeton autolaina, jonka hakeminen onnistuu kätevästi verkossa, koska lainan saaminen ei edellytä vakuuksia tai takaajaa. Näin ostettavaa autoa ei tarvitse asettaa vakuudeksi, kuten esimerkiksi pankin myöntämän autolainan suhteen usein tehdään.

Vakuudettomat lainat ovat samasta syystä usein hieman kalliimpia kuin vakuudelliset lainat, koska luotonmyöntäjät pyrkivät minimoimaan lainaamisen riskiä nostamalla lainan kokonaiskustannuksia. Vakuudeton autolaina ei kuitenkaan ole automaattisesti kallis laina, sillä lainojen kilpailutuksen avulla voit löytää itsellesi edullisemman autolainan, jolloin voit helpommin löytää tyylikkään ja käytännöllisen auton juuri omaan makuusi!

Mitä lainojen kilpailutus tarkoittaa?

Lainojen kilpailutus tarkoittaa käytännössä useamman eri lainatarjouksen vertaamista toisiinsa. Lainojen kilpailutusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä itse, sillä voit saada yhdellä lainahakemuksella useita lainatarjouksia, jos täytät lainahakemuksen suoraan Rahalaitoksen verkkosivuilla. Lainahakemuksen täyttäminen on täysin ilmaista, eikä myöskään sido sinua ottamaan lainaa, mikäli lainatarjousten korkotaso ei syystä tai toisesta vastaa omia odotuksiasi.

Lainojen kilpailutus perustuu siihen, että Rahalaitoksen vertailupalvelu kilpailuttaa yhteistyökumppaniensa kesken edullisimmat lainatarjoukset, jotka vastaavat parhaiten sinun rahoitustarpeitasi. Vertailu kilpailuttaa nimenomaan lainatarjousten todelliset vuosikustannukset, joten kilpailutuksen avulla pystyt selvittämään kaikki lainaasi liittyvät kulut ilman odottamattomia piilokustannuksia.

Kuten edellä jo mainittiin, lainojen kilpailutus onnistuu Rahalaitoksen sivuilla täysin ilmaiseksi. Tämä siksi, että yhteistyökumppanit maksavat Rahalaitokselle komission jokaisesta Rahalaitoksen kautta lainasopimukseen johtaneesta tapahtumasta. Lainanhakijana sinun ei siis tarvitse huolehtia siitä, että lainahakemukseen olisi piilotettu kuluja, joista et tietäisi etukäteen.

Kuinka edullinen autolaina lainojen kilpailutuksella voidaan löytää?

Se, kuinka paljon voit parhaimmillaan säästää lainojen kilpailutuksella, riippuu pitkälti hakemastasi lainasummasta, laina-ajasta ja omasta maksukyvystä. On tärkeää, että täytät lainahakemuksen huolellisesti ja pystyt osoittamaan, että nykyiset tulosi riittävät siihen lainasummaan, jota tarvitset auton ostoa varten. Luonnollisesti, mitä paremman maksukyvyn pystyt osoittamaan hakemallesi lainasummalle, sitä paremmalla korolla myös pankit ja rahoituslaitokset ovat valmiita tarjoamaan lainaa.

Koska lainojen kilpailutus on ilmaista, eikä sido ottamaan lainaa, lainojen kilpailutusta ei tulisi koskaan jättää välistä. Parhaimmillaan saat ensimmäiset lainatarjoukset jo muutaman minuutin sisällä lainahakemuksen lähettämisestä, joten kilpailutus on nopeaa ja helppoa. Keskinmäärin kuluttajat säästävät lainojen kilpailutuksella jopa satoja euroja lainakustannuksissa, joten autokauppojen jälkeen nämä säästöt voi tietysti suunnata ansaittuun shoppailuun, oli se sitten uusi muotiluomus, himottu rannekello, ihastuttava tuoksu tai näyttävä laukku.