Viime vuosikymmenen omituisimmat muoti-ilmiöt

Tänä vuonna tuli jo 20 vuotta täyteen uuden vuosituhannen alusta, ja paljon tässä ajassa on ehtinyt tapahtua. Moni muistaa 2010-luvulta esimerkiksi Ebola-epidemian, Brexitin, Haitin maanjäristyksen, Yhdysvaltojen vuoden 2016 polemiikkia herättäneet presidentinvaalit sekä Suomen Leijonien upean MM-kullan vuosilta 2011 ja 2019. Näihin vuosiin on mahtunut paljon ja samoin on käynyt myös muodin puolella.

Kauneus on katsojan silmissä myös muodissa, mutta totisesti 2010-lukuun on mahtunut valtavasti toinen toistaan omituisempia muoti-ilmiöitä, joihin erityisesti tuhannet julkkikset ympäri maailmaa ehtivät hurahtaa. Tässä listaus seitsemästä omituisimmasta ilmiöstä.

TOP 7 omituisimmat 2010-luvun muoti-ilmiöt

1) Liian revityt farkut

Farkut ja farkkushortsit, joista löytyy enemmän reikiä kuin materiaalia ovat olleet erityisesti 2010-luvun loppuvuosien villitys. Joissakin malleissa reiät olivat niin silmiinpistäviä, että alta paljastuivat jopa niiden kantajan käyttämät alushousut. Tämä muotivillitys ei tosiaan sopinut kaikkein ujoimmille!

2) Pyjamat

Moni saattoi hieraista silmiään, kun kadulla vastaan tallusteli ihminen, jolla olikin tavallisen asun sijaan päällä pyjama. Yöhousut tai kokonaiset pyjamat olivat valitettavasti vielä muutama vuosi takaperin omituinen ilmiö tai kenties laiskan ihmisen tapa, ja samalla tapaa kadulla saattoi jopa törmätä Kigurumi-asuihin!

Jos nämä suloiset Kigurumi-asut kuitenkin kiinnostavat, voit tilata sellaisen näppärästi Partykingin sivuilta oman suosikkieläimesi muodossa. Vaikka nämä asut eivät toden totta kuulu tavalliseen katukuvaan, ovat ne täydellinen valinta kotona vietettävään vapaapäivään tai sohvalla löhöilyyn mielenkiintoisen elokuvan parissa.

3) Korokepohjalenkkarit

Muutama vuosi takaperin yhdysvaltalainen laulaja Selena Gomez yhdessä Adidaksen kanssa teki korokepohjalenkkareista hittituotteen, joka sai miljoonat ihmiset ympäri maailmaa hurahtamaan tähän Salvatore Ferragamon alunperin luomaan kenkämalliin. Vaikka korokepohjissa ja lenkkareissa ei ole yhtään mitään vikaa, monet alat asiantuntijat ja muotigurut ovat edelleen sitä mieltä, että kyseessä on kaksi asiaa, jotka kannattaa pitää toisistaan erillään.

4) Liian pienet bikinit

Vaikka jokainen saa vapaasti päättää, mitä haluaa rannalle laittaa päälleen, yksi 2010-luvun omituisimmista muoti-ilmiöstä ovat ehdottomasti olleet liian pienet bikinit. Erityisesti muodokkailla naisilla muutamaa kokoa liian pienet bikinit voivat aiheuttaa kiusallisia tilanteita, joissa rannalla (tai miksei muuallakin) vilautetaan vähän enemmän kuin mitä tarkoituksena olisi paljastaa. Kuten missä tahansa muussakin vaatteessa, myös bikineissä oikean koon valinta on yllättävän tärkeä seikka.

5) Minimaaliset käsilaukut

Joku voisi arvata, että käsilaukun tehtävänä on kantaa mukanaan sellaisia tarvikkeita, joita kukin tarvitsee matkallaan, oli kyseessä sitten puhelin, lompakko, auton avaimet, meikit, hajuvesi, eväät tai vaikkapa vesipullo. Erityisesti 2010-luvun alussa julkkiksia alkoi esiintyä lehtien kansissa ja paparazzien kokoelmissa minimalistien käsilaukkujen kanssa, jonne tuskin olisi saanut edes älypuhelinta mahtumaan. Mikä tällaisen laukun tarkoitus sitten on? Harva tietää sitä tänä päivänäkään.

6) Dracula-kynnet

Muutama vuosi takaperin yksi omituisimmista muoti-ilmiöstä monien some-vaikuttajien keskuudessa olivat niin kutsutut Dracula-kynnet, jotka olivat kenties kauniisti lakatut ja koristellut, mutta piikinteräviksi viilatut. Monien mielestä näiden kynsien esteettisyys oli sekä karmiva että samalla niiden käyttömukavuus nolla.

7) Miesten värikkäät kokovartalohaalarit

On upeaa, että miehetkin uskaltavat (ja saavat) käyttää värejä, mutta monen mielestä raja ylitettiin selkeästi siinä, kun miesten muotiin ilmestyivät toinen toistaan omituisemmilla väriyhdistelmillä kyllästetyt kokovartalohaalarit. Ensinnäkin muodissa oli aivan liian pienen haalarin käyttö ja toiseksi, sitä koristettiin mitä ihmeellisemmillä asusteilla aina vyölaukusta yliampuviin vöihin. Monen ammattilaisen mielestä nämä kokovartalohaalarit saikin suosiolla varata vain sille ikäluokalle, joka ei vielä ole oppinut edes kunnolla kävelemään.