Uusi vaatehuoneen sisustus – hyödynnä erilaisia tapetteja

Jokainen muotia rakastava tietää, että vaatehuoneen sisustuksella on väliä. Mitä kauniimpi vaatehuone on, sitä ihanampaa siellä on viettää aikaa. Vaatteiden ripustaminen on taitolaji jo itsessään. Mekoille ja vaikkapa jakuille olisi hyvä löytyä vaaterekkejä, joihin ne saa roikkumaan kauniisti. Näin voidaan välttyä siltä, että vaatteet rypistyisivät, jolloin ne joutuu silittämään ennen käyttämistä. Sen sijaan paidat ja housut voi pinota nätisti vaatekaappeihin tai lipastoon. Kaikkien vaatteiden ei siis tarvitse löytyä vaatehuoneesta, vaan osa voi olla makuuhuoneessa.

Monet kutsuvat vaatehuonetta myös kenkähuoneeksi. Sinne voi asetella kengät siistiin riviin, jotta ne ovat helposti löydettävissä. Kengät myös pysyvät hyvässä kunnossa, kun ne asettelee sievästi riviin, eikä esimerkiksi vain kasaa päällekkäin. Näin kenkien muoto säilyy sellaisena kuin sen toivookin säilyvän. Vaatteista ja kengistä kannattaa aina pitää hyvää huolta, sillä siten ne kestävät enemmän aikaa ja käyttöä. Kukaan tuskin haluaa pilata muuten hyväkuntoisia vaatteita tai kenkiä siten, että säilyttää niitä väärin.

Panosta vaatehuoneen viihtyvyyteen

Vaikka vaatehuone onkin paikka, jossa ei vietetä aikaa, on senkin sisustukseen tärkeää panostaa. Esimerkiksi erilaiset tapetit saavat tilan näyttämään kauniilta, jolloin myös vaatteiden kauneus korostuu. Vaatehuoneessa estetiikan pitäisi olla ylimmillään. Kauneutta vaatehuoneeseen saa valitsemalla värimaailmaan soveltuvan tapetin. Esimerkiksi https://www.kotitapetti.fi/ pitää valikoimissaan runsaan määrän erilaisia tapetteja eri väreissä ja kuoseissa. Vaikka vaatehuone ei olekaan yleistä oleskelutilaa, tulee asukkaalle itselleen hyvä mieli, kun vaatteet on ympäröity estetiikalla.

Jos vaatehuone on suuri ja ylellinen, siitä voi jo käyttää sanaa pukeutumishuone. Pukeutumishuoneessa voi valita vaatteet rauhassa ja pukeutua kenenkään häiritsemättä. Sinne voi laittaa myös huonekaluja, kuten vaikkapa meikkipöydän. Tällöin kaikenlainen kaunistautuminen onnistuu yhdessä ja samassa tilassa. Pukeutumishuoneeseen voi laittaa myös sohvan tai tuolin, jota voi käyttää apuna pukeutumisessa. Pukeutumishuoneen sisustus ja sinne laitettavat huonekalut vaihtelevat sen mukaan, mikä on huoneen koko. Jos kyseessä taas on pieni tila, mahtuu sinne ainoastaan kaikki pakollinen, eikä juuri mitään ylimääräistä. Tällöin tulee hyödyntää kaikki käytössä olevat neliöt.