Kevään kuumimmat muotivillitykset

Suomessa pitkän, kylmän ja pilkkopimeän talven jälkeen kevät on aina yhtä odotettu vieras. Kun ensimmäiset auringon säteet alkaavat lämmittää lumen ja viiman piiskaamia kasvoja, kääntyvät suupielet varmasti hymyyn. Aurinko tarkoittaa kauan odotetun valon ja lämmön lisäksi toistakin asiaa: nyt on aika kaivaa kevätmuoti kaapin perukoilta esiin! Joka kevät muodissa puhaltavat uudet tuulet, mutta aina jotkin samat kauniit, mutta käytännölliset, vinkit pitävät paikkansa. Jos siis haluat olla tämän kevään kuumin ja tyylikkäin fashionista, poimi tästä artikkelista vinkit tyylikkääseen ja keväiseen pukeutumiseen. Ja jos oman kaapin perukoilta ei sopivaa vaatetta löydy, tarkoittaa se oivaa tekosyytä lähteä shoppailureissulle! Jos shoppailu ei houkuta, muista että voit aina tilata aikuisten- sekä lastenvaatteet netistä kätevästi omalta kotisohvaltasi käsin.

1. Kukkakuosi toimii joka kevät – eikä vain mummin vaatekaapissa

Kukat ovat naisten muodissa kuolematon ikitrendi, vähän samaa kastia kuin punainen huulipuna. Jotkut kuitenkin arastelevat tätä trendiä, sillä heille se tuo vain mieleen kauhukuvia mummon olkkarin verhoista. Turhaan! Kukkakuosi on niin paljon enemmän. Se taipuu vaatteeseen jos toiseenkin, ja värien ja kuosien kirjo on rajaton. Kukkia voi näkyä vähän vaatimattomammin vaikkapa paidassa tai asusteissa, mutta rohkein hankkii kokonaisen ulkovaatteen kukkakuosilla!

2. Vedenkestävät popot ovat must – eikä niiden tarvitse olla tylsät kumisaappaat

Talveen kuuluu olennaisesti suuri määrä lunta, ja se on ihanaa! Mutta kevätauringon säteiden sulatellessa nämä kinokset se on vähän vähemmän ihanaa, sillä sulavassa jääkylmässä loskassa kahlaaminen on kaikkea muuta kuin kivaa puuhaa. Pienet ja herkästi palelevat jalkasi kiittävät vuolaasti, jos puet päällesi kengät, jotka estävät tuon jääkylmän massan valumisen kenkiesi, noh, sisäpuolelle. Keväällä kannattaa siis panostaa vedenkestäviin kenkiin. Jos ajatuskin tylsistä puoleen sääreen ulottuvista kumisaappaista tuntuu oksettavalta, ei hätää. Nykyään vedenkestäviä kenkiä saa kaikissa mahdollisissa muodoissa, väreissä ja kuoseissa. Kumisaappaat eivät ole koskaan olleet näin hip – ja voit valita päällesi vaikkapa nahkanilkkureita jäljittelevän mallin, joka sopii kevättyyliisi kuin nenä päähän.

3. Aurinkolasit tekevät kenestä tahansa kunnon fashionistan

Kun aurinko alkaa paistaa taivaan täydeltä, on aika kaivaa esiin omat suosikkiaurinkolasit. Aurinkolasit ovat pieni asuste, joka saattaa muuttaa asun täysin. Jos jokin on varmaa, niin se, että aurinkolasit tekevät mistä tahansa asusta tyylikkään ja saavat sinut näyttämään julkkikselta!

4. Kevyet takit näyttävät upealta lookin kuin lookin kanssa

Kevään tullessa kuvioihin on aika heittää paksut ja raskaat toppatakit takaisin kaapin perukoille ja kaivaa esille kevyemmät, kauniit keväiset takit! Osui valintasi sitten kevyttoppatakkiin, villakangastakkiin, nahkaiseen takkiin tai farkkutakkiin, on tyylikkyys taattu! Varmaa on se, että mikä tahansa näyttää talven hirvityksiä paremmalta.

5. Kevät on värien juhlaa – myös meikissä

Jos talvella muoti on aika yksiväristä ja jopa tylsää ja pimeää, on kevät tämän täydellinen vastakohta. Keväällä on aika kaivaa esiin kaikkein värikkäimmät luomukset, ja samaa rataa voi jatkaa myös meikissä. Kun talvella suositaan yksinkertaista meikkiä, voi keväällä hullutella oikein huolella. Huulipunien sävyillä voi leikitellä laidasta laitaan: haluatko tänään kirkkaan pinkkiä vaiko neon oranssia?