Farkut sopivat arkeen ja juhlaan

Minkälaiset ovat sinun lempifarkkusi? Ovatko ne perinteiset siniset, raikkaan valkoiset vai tyylikkään mustat? Entä minkälaiset ne ovat malliltaan? Farmarihousuista, eli farkuista on tarjolla monenlaisia versioita, joihin tulemme tässä artikkelissa pian tutustumaan.

Millaiset farkut, sellainen puhelin

Farkkujen ystävänä tiedät, että farkkuja tyylikkäämpiä housuja ei olekaan. Ne tosiaan sopivat useimpiin epämuodollisiin tilaisuuksiin erilaisten paitojen, huivien, korujen, vöiden, hattujen, käsineiden ja kenkien kanssa. Niin sopii myös matkapuhelimien kuningas tai kuningatar Apple iPhone. Tiesitkö, että käytetty iPhone 13 -matkapuhelin ja tyylikkäät farkut ovat täydellinen yhdistelmä tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Soittaako ystäväsi sinulle juuri silloin, kun olet väkeä kuhisevassa taidenäyttelyssä tai esimerkiksi suuren tavaratalon kassajonossa? Kyllä, hän soittaa usein juuri silloin, joten ota tyylikäs käytetty iPhone 13 -matkapuhelin lempifarkkujesi taskusta pois ja näytät samalla muille ihmisille, että “tällainen kannattaa ostaa”. Puhelun lopussa työnnä tyylikäs iPhone 13 takaisin taskuun ja keräät taas roppakaupalla huomiota ja ihailua.

Itsekästäkö? Ei suinkaan. Tässä vain tulet todistaneeksi muillekin sen, että älykäs ja visuaalisesti hyvännäköinen käytetty iphone 13 on puhelin, joka pitää käyttäjänsä ajan tasalla, missä hän sitten liikkuukin. Tutustu käytettyyn ja ammattimaisesti kunnostettuun iPhone 13 -matkapuhelimeen mukavasti verkossa mresell.fi -verkkosivustolla.

Farkkuja jokaiseen makuun

Katsotaanpa seuraavaksi, minkälaisia farkkumalleja on olemassa. Farkkujen suosiota lisää se, että farkuissa tyyli ja trendikkyys ovat aina kulkeneet käsi kädessä ja niin tekevät vielä nykyäänkin.

  • Kaikki tuntevat varmasti suoran straight-perusmallin. Suora perusmalli istuu monille suomalaisille, se ei kapene eikä levene, vaan on juuri täydellinen sekä mies- että naisvartalolle.
  • Slim-malli on suoran perusmallin tyyppinen, mutta ihonmyötäisempi ja kapeampi malli.
  • Skinny-malli on kapealahkeinen, tiukka ja ihonmyötäinen farkkumalli. Super-Skinny-malli on nimestäkin päätellen vielä äskeistä tiukempi.
  • Wide-malli on löysä ja rento farkkumalli, jota on saatavissa leveillä ja pitkillä lahkeilla.
  • Bootcut-malli levenee alhaalta tyylikkäästi. Flare-malli on edellisen tyyppinen, mutta Bootcut-mallia vielä leveämpi, johon kuuluu trumpettimaiset housujen lahkeet.
  • Tapered-malli tarkoittaa suoraa ja väljää mallia, jossa myös lahkeet kapenevat.
  • Ja viimeisin, mutta ei suinkaan vähäisin on suosittu Mom jeans -malli, jossa on tilaa pepun ja reisien kohdalla. Mom jeans -farkut ovat tyyliltään suorat ja kapenevat selkeästi nilkkaa kohden.

Farkkujen historia on kiehtovaa luettavaa

Farkkujen, eli suomalaisittain farmarihousujen, kotimaa on Amerikan Yhdysvallat. Nevadassa asunut räätäli Jacob Davis kehitti farkut 1870-luvulla ommellessaan housut denim-kankaasta. Denim-housuja toimitettiin rautatieläisten, metsureiden ja kaivosmiesten työvaatteiksi. Denim-kankaan kestävyys oli erityisesti räätälin mieleen. Puuvillatekstiili denim sai värinsä indigokasvista, mutta nykyisin farkkukankaan värjäämiseen käytetään aina synteettistä indigoväriä. Farkut tulivat Eurooppaan heti toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1945. Suomeen farkut tulivat 1950-luvun puolivälissä ja ovat siitä asti vain nostaneet suosiotaan kuluvassa ajan virrassa.