Syksyn muotivaatteet

Syksy tekee jo tuloaan ja on aika alkaa laittamaan shortsit ja muut kesävaatteet kaapin perälle. Mitä vaatetta sitten kannattaisi ottaa kaapista esiin hyllyille? Ja mitä sitten kannattaa tehdä, jos huomaa ettei omassa vaatekaapissa ole mitään sopivia vaatteita tai kenkiä syksyä varten. Sittenhän voi olla melkoisessa pulassa. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, vaan kerromme tässä artikkelissa, millaisia vaatteita kannattaa omaan kaappiinsa hankkia ja millaisilla kengillä pärjää syksyn märillä ilmoilla. Lisäksi annamme vinkkejä, miten voit suhteellisen edullisesti päivittää vaatekaappiasi, ilman että tili tyhjenee yllättäen. Jos taas olet muutenkin kiinnostunut vaatteista ja haluat alkaa vaikkapa myymään vaatteita, voi Qred yrityslaina olla hyvä vaihtoehto.

Yläosa

Syksy voi tuoda mukanaan yllättävänkin kylmiä ilmoja, joten niihin kannattaa varautua hyvissä ajoin. Mikään ei ole kamalampaa kuin lähteä aamulla töihin kesävaatteissa, ja huomata ovesta ulos astuessaan, että ihokarvat nousevat pystyyn kylmyydestä. Silloin ei yleensä ehdi saman tien vaateostoksille, joten on parempi varautua ja käydä päivittämässä vaatekaappia hyvissä ajoin. Syksyllä tarvitsee hyvän ulkotakin, ja vettä hylkivä on aina parempi, tai jopa vedenpitävää materiaalia. Syksyllä on monesti sateisia ilmoja, joten ulkona olo voi olla tuskaa, mikäli vesi menee heti takista läpi. Monet hyvät ja vettä pitävät ulkotakit ovat monesti melko tummia värisävyltään, mutta onneksi kaupoista löytyy toisinaan myös mukavan piristäviäkin värejä. Syksy on monesti Suomessa melko harmaa, joten on mieltä piristävää vetää päällensä vaikkapa punainen tai keltainen takki. Voit myös harkita oikean sadetakin ostoa, sillä nekin ovat nykyisin oikein muodikkaita. Vielä jokunen vuosi sitten, sadetakkia ei pidetty mitenkään erityisen muodikkaana, mutta nykyisin voit huoletta vetää sellaisen päällesi. Se sopii oikein mukavasti katumuotiin.

Alaosa

Hyvät housut ovat myös tarpeen syksyn kylmillä ja märillä keleillä. Jos ulkoilet paljon, esimerkiksi koiran tai lasten kanssa, voi olla hyvä hankkia myös vedenpitävät housut. Näitäkin on markkinoilla monen erihintaisia ja kannattaakin miettiä, millaiseen käyttöön housut tulevat. Aikooko niitä käyttää joka päivä vai harvemmin. Kaupoista löytyy kuitenkin suhteellisen huokeitakin vaihtoehtoja, joten ei välttämättä kannata hankkia niitä kaikista kalleimpia housuja. Lisäksi on hyvä olla jotkut muut, hieman siistimmät housut, joilla voi lähteä vaikkapa kaupungille. Enää ei kuitenkaan tarkene shortseissa, joten esimerkiksi farkut voivat olla hyvä ratkaisu. Niistä ei yleensä mene kovin helpolla tuulikaan läpi, joten ne ovat senkin puolesta hyvä ratkaisu. Farkkuja löytyy kaikista kaupoista todella paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti hyvä vaihtoehto. Halusipa sitten siniset, mustat taikka valkoiset, niin omalle kukkarolle sopiva vaihtoehto löytyy varmasti. Sininen on aina muodissa, joten jos haluat pelata varman päälle, valitse sen väriset. Jos taas haluat hieman rikkoa rajoja, voit ottaa jonkin muun väriset. Jotkut suosivat myös kirkkaan punaisia farkkuja, mutta niiden pitämiseen tarvitaan hyvä itsetunto, sillä ne kyllä huomataan kadulla liikkuessasi.

Kengät

Syksyllä on tärkeää olla myös hyvät kengät. Vesi menee helposti läpi kengistä, joten nämäkin kannattaa olla vedenpitävää materiaalia. Voit hankkia jotkut hieman paksummat ulkoilukengät, joilla voit ulkoilla vaikkapa juuri sen koiran kanssa. Sen lisäksi kannattaa hankkia jotkut siistimmät nahkakengät, jotka voi vetää jalkaansa kaupungille lähtiessä.