Pukeutumisvinkit

Uuden muotisesongin lähestyessä heräävät kaikille tutut kysymykset jälleen mieleen: mikä on nyt in, ja ennen kaikkea miltä se “in” minun päälläni näyttää? Ensimmäiseksi tulee selvittää, minkä mallinen vartalo itsellä on. Yleensä puhutaan tiimalasivartaloista, päärynöistä, omenoista, banaaneista, kolmioista, nelikulmioista… Lista jatkuu, eikä kukaan sovi suoraan ja vain yhteen lokeroon. Jos kuitenkin omaat solakammat raajat ja pyöreämmän keskivartalon, olet todennäköisesti omenavartaloinen (tai pyöreä). Todennäköisesti pyrit myöskin peittämään itsesi ja muotosi kaikin mahdollisin tavoin, mikä ei kuitenkaan useimmiten ole mitä sinun tulisi tehdä. Nyt saatat miettiä, että no, mitä minun kannattaisi sitten tehdä? Älä huoli – nämä erityisohjeet omenavartaloiselle varmasti auttavat.

Pukeutumisvinkkejä muille vartalonmalleille

Miltä eri vartalot sitten näyttävät, ja miten ne kannattaisi pukea? Jos olet kurvikas kapealla vyötäröllä, on vartalosi tiimalasin muotoinen. Sen sijaan että peittelisit kurvejasi, korosta niitä varsinkin vetämällä huomiota vyötäröösi! Crop topit, kynähameet, vyötäröltä kiristetyt jumperit ja kietaisumekot kaikki sopivat vartalollesi. Leveälahkeiset housut taas auttavat sinua näyttämään pidemmältä ja tasapainoisemmalta. Jos taas olet tiimalasivartaloisen vastakohta, aika tasapaksu, olet muodoltasi banaani (tai nelikulmio). Tällaisen vartalon kanssa tärkeintä on löytää vyötärön ohuin kohta ja korostaa sitä, kurvikkaan illuusion luomiseksi. Bombertakit, side-cutout mekot ja kaventuvat farkut ovat parhaita ystäviäsi. Jos taas lanteesi ovat vartalosi levein kohta, olet mitä todennäköisimmin päärynä (tai kolmio), jolloin liehuvat mekot, bikertakit, A-linjaiset hameet ja bootcut farkut imartelevat sinua parhaiten. Tavoitteesi on siis pidentää vartaloasi ja vetää huomiota sen yläosaan. Uuden sesongin lähestyessä lähestyy myöskin monen vanhemman painajainen: lastenvaatteet. Lapsukaiset ovat tietysti viimeisen vuoden aikana kasvaneet pois entisistä vaatteistaan, tai sitten ne eivät vain enää kelpaa. Mikä voisi olla hyvä ratkaisu tähän? tilaa lastenvaatteet netistä ja säästä rahaa!pukeutumisvinkit-2

Mitä tyylejä tulisi välttää?

Millaisia tyylejä kannattaisi eri vartaloiden sitten välttää? Päärynöille muodottomat ja isokokoiset vaatteet sekä skinnyjeansit eivät ole kaikista imartelevimpia, kuten eivät myöskään hameet ohuissa kurveja halaavissa materiaaleissa, kuten silkki. Samankaltaiset vinkit tepsivät myös tiimalasivartaloiselle; vältä muodottomia ja laatikkomaisia tyylejä kuten baby-doll mekkoja, tunikoita ja isoja villatakkeja. Tee yhteistyötä kurviesi kanssa, älä niitä vastaan! Banaanien taas tulisi välttää sekä kaikkialta tiukkoja, että vyötärön kohdalta soljuvia mekkoja ja paitoja – miten tämä sitten onnistuu? Paidat, jotka ovat vyötärön ohuimmalta kohdalta tiukkoja ja sen jälkeen levenevät ja soljuvat ilmassa, sopivat tälle vartalolle parhaiten luoden kurvikkaan illuusion, eli kahden vältettävän tyylin yhdistelmä. Kukaan ei kuitenkaan sovi täysin mihinkään näistä vartalonmallin kuvauksista, tai voi kokea sopivansa, mutta yhdellä poikkeuksella. Ehkä olet omena, jolla on isompi takamus, tai päärynä jolla on pieni takamus – tai sitten rintasi ovat normaalia isommat. Kaikkeen on kuitenkin ratkaisu, esimerkiksi isorintaisen pukeutumisvinkit löydät täältä. Tärkeintä pukeutumisessa on kuitenkin muistaa, että parhaiten sinua pukevat vaatteet joissa sinulla itselläsi on mukava ja itsevarma olla. Jos se ei siis täysin mene yksiin näiden vinkkien kanssa, älä murehdi!