Pikkumusta pukukoodi

Pikkumusta, tuo klassikkojen klassikko on pukukoodina helppo, toimiva ja aina muodissa. Coco Chanel loi ensimmäisen pikkumustan 1920-luvulla ja sittemmin siitä on tullut tyylikkäiden naisten vaatekaapin peruspilari. Sen jälkeen kun Audrey Hepburn nautti aamiaisensa Tiffanylla eleganttiin mustaan leninkiin pukeutuneena, pikkumustan suosio kasvoi räjähdysmäisesti eikä ole sen koommin laantunut. Pikkumusta on todella monikäyttöinen. Yksinkertaisen kotelomekon voi asustaa työasuksi pukemalla sen päälle bleiserin tai neuletakin. Työpäivän jälkeen saman mekon voi helposti muuntaa iltamenoihin sopivaksi ottamalla bleiserin pois, vaihtamalla korot korkeampiin, korut näyttävämpiin ja nappaamalla olkalaukun sijaan kainaloon kimmeltävän clutchin. Tutustu Cosmopolitanin vinkkeihin juhlapukeutumisesta ja löydä omalle vartalotyypillesi sopiva pikkumusta.

Studio shot of young beautiful woman wearing hat on dark background

Kuinka valita pikkumusta?

Koska pikkumusta voi olla mikä tahansa musta polvipituinen mekko, on erilaisia vaihtoehtoja loputtomiin. Kangas voi olla juhlavaa, silkkiä, satiinia tai vaikka pitsiä, mutta yhtä hyvin se voi olla mukavaa jersey-neulosta tai puuvillaa. Mekon käyttötarkoitus, tilaisuuden juhlavuus, sekä oma maku ja vartalon malli vaikuttavat siihen millainen pikkumusta olisi paras juuri sinulle. Laadukas ja ajaton pikkumusta on hyvä ja pitkäikäinen investointi, luottovaate jolla selviää niin ensimmäisistä treffeistä, työpaikan pikkujouluista, kuin perhejuhlistakin. Huomaa, että hääpukeutumista koskevat eri säännöt, eikä häihin pidä mennä kokomustissa. Vaikka viime vuosina monet tyylitietoiset morsiamet ovat alkaneet pukea kaasonsa mustiin, ei se häävieraan yllä ole kohteliasta. Oikein asustettuna pikkumustasta saa kuitenkin myös hääkelpoisen. Lisää juhlavaa kangasta olevaan mustaan mekkoon värikkäät kengät, niihin sopiva laukku ja harteille vielä kaunis vaalea, tai värikäs huivi, niin kokonaisuus ei ole synkkä. Jos haluat pikkumustan joka toimii hyvin myös arjessa, on klassinen, kauniisti leikattu ja laadukas kotelomekko erinomainen vaihtoehto. Pelkkään juhlakäyttöön tarkoitetussa pikkumustassa voit satsata juhlavampiin materiaaleihin ja avonaisempiin päänteihin, mutta valitse aina vähintään polvipituinen helma, sillä klassinen pikkumusta ei koskaan ole minimittainen.

Pikkumusta, klassikko joka on aina muodissa

Miehen pukukoodin ollessa tumma puku tai smokki, pikkumusta on naiselle erinomainen valinta. Puvun malli kannattaa valita sekä oman vartalomallin, että tilaisuuden virallisuuden mukaan. Konserttiin, teatteriin tai vaikkapa asiakastilaisuuteen pukeudutaan konservatiivisemmin kuin pikkujouluihin tai treffeille. Kauniit hartiat ja selän omaava näyttää upealta halterneck-mallissa tai kokonaan olkaimettomassa mekossa. Tiimalasivartaloisen taas kannattaa valita yläosasta vartalonmyötäinen malli ja korostaa vyötäröään leveällä helmalla. Kietaisumallinen mekko luo tasapaksullekin vartalolle illuusion kurveista ja on kaikista malleista se joka sopii useimmille vartalotyypeille.Pikkumusta on täydellinen vaate esimerkiksi casinolle lähdettäessä, ja cocktailkutsuille pikkumusta on aina takuuvarma valinta. Mikä parasta, se on helppo ja nopea asustaa juhlavaksi työpäivän päätteeksi. Juuri nyt muodissa olevat isot kaulusmaiset kaulakorut ovat kuin luotuja pikkumustan kaveriksi ja niillä saa uuden ilmeen todella nopeasti.Suosittelisin kuitenkin hankkimaan kaksi pikkumustaa, toinen voi olla selvästi juhlavampi, niin materiaaleiltaan kuin malliltaan ja toinen sitten monikäyttöisempi mekko, joka sopii myös arkeen. Kun hankit pikkumustan, panosta laatuun ja ajattomuuteen niin sinulla on luottomekko monenlaisiin eri tilaisuuksiin, vuodesta toiseen.